می توان به جرات گفت که انجام تمرینات ورزشی نه تنها مناسب است بلکه برای سلامت جسم و روح ضروری است. برای ورزش در دوران بارداری گزینه های بی خطری وجود دارند که می توانید در طول دوران بارداری از مزایای آنها بهره ببرید. با این حال شرایط فیزیکی هر شخص متفاوت است و نسبت به تمرین ها واکنش متفاوتی از خود نشان می دهد. در برخی شرایط نیز نباید باید به طور جدی از برخی ورزش ها اجتناب نمود.
برای اطلاعات بیشتر می توانید مقاله ورزش در دوران بارداری را دنبال کنید.
بله. تغذیه خوب در دوران بارداری به سلامت مادر و کودک وابسته است .اگر باردار هستید باید یک رژیم غذایی متنوع باید داشته باشید تا به اندازه کافی از ویتامین و مواد معدنی را دریافت کنید. با این حال، زنان باردار ممکن است به مکمل ویتامینها یا مواد معدنی خاص نیاز داشته باشند که قبل از مصرف مکمل باید با پزشک مشورت کنند.
برای اطلاعات بیشتر می توانید مقاله تغذیه حیاتی در دوران بارداری را مطالعه کنید.
به طور قطع خیر. سیگار کشیدن در هر مقطعی از دوره بارداری می تواند عواقب ناگواری بر سلامت فرزند شما داشته باشد. از جمله خطرات آن به می توان موارد زیر اشاره نمود:
افسردگيهاي مربوط به بارداري مسالهاي شايع است كه ممكن است در مواردي خطرناك شود. اين گروه افسردگيها از نظر زمان وقوع، به دو گروه پيش از زايمان و پس از آن تقسيم ميشود. افسردگي دوران بارداري در زنان معمولا از 3 ماهگي با علائمي مانند غمگيني، بيعلاقگي به انجام امور روزمره زندگي و برقراري ارتباط اجتماعي، دردهاي جسماني بيدليلي كه پزشك براي آنها توجيه بدني ندارد،احساس خستگی و ضعف مزمن، ناتواني در كنترل خشم و احساسات منفي، بيمنظمي در خواب و خوردن ظاهرميشود.
حتما برای درمان افسردگی خود به پزشک متخصص مراجعه نمایید.
مقادیر زیاد کافئین(قهوه، چای، نوشابه، شکلات یا نوشابه های انرژی زا )
زعفران (به ویژه در ۳ ماهه اول بارداری)
زرشک
دارچین(منجر به زایمان زودرس)
گلپر (بیش از ۲ گرم گلپر در روز در دوران بارداری به خصوص ۳ ماهه اول جایز نیست)
پنیر نرم یا غیراستاندارد (مثل پنیر فتا، پنیر بز و سایر پنیرهای نرم )
غذاهای کنسرو شده و غذاهایی که در معرض امواج مایکروویو قرار گرفته اند
در ماه های آخر بارداری از مواد غذایی ترش و مواد غذایی قابض مانند خرمالو، غذاهای غلیظ مانند گوشت گاو، ماکارونی، فست فودها، بادنجان و حلیم پرهیز شود.
برای خرید سیسمونی ابتدا از وسایل ضروری شروع کنید به عنوان مثال ابتدا پوشاک کودک را تهیه کنید. پوشاک می تواند شامل لباس خواب های یک تکه (۴ تا ۷ عدد)، بلوزهای پنبه ای (۴ تا ۷ عدد):
پلوور یا ژاکت (۱ عدد)، لباس پشمی یا پالتو (۱ عدد)، جوراب پارچه ای (۴ تا ۷ عدد)، کلاه لبه دار یا بدون لبه (۱ عدد) باشد. پس از آن پوشک، ساک مخصوص حمل نوزاد،لوازم هنگام غذا خوردن
مانند پیشبند،بطری، سر شیشه و پستانک را تهیه کنید. پس از تعیین جنسیت نوزاد لوازم خواب و تخت نوزاد و پتو (۲ عدد) خریداری نمایید.
در صورتی که به دیابت نوع اول یا دوم مبتلا هستید و قصد بچهدار شدن را دارید ، حتما قبل از باردار شدن با پزشک خود مشورت کنید، چرا که دیابت درمان نشده، یا دیابتی که به خوبی کنترل نشده باشد میتواند مشکلات بسیار جدی برای کودک شما به وجود بیاورد و سلامتی و یا حتی ادامه حیات او را دچار مخاطره کند.
مکیدن انگشت باعث رویش نامرتب و به هم ریختن رابطه دندان ها با یکدیگر می شود. منجر به ضرورت یافتن درمان های ارتودنسي خواهد شد. همچنین ممکن است دست کودک آلوده باشد و موجب انتقال میکروب به دهان کودک گردد.
بنابراین پیش از بروز مشکل، بهتر است این عادت ترک گردد.
برای تشخیص تب کودک دماسنج را زیر بغل کودک قرار دهید و هر دمایی را که مشاهده کردید، یک درجه به آن اضافه کنید، یعنی اگر دماسنج تب کودک شما را 38 نشان داد، در واقع دمای بدن او 39 درجه است.پاشویه یکی از روش های سنتی برای کاهش تب است که هنوز هم به خانواده ها توصیه می شود. والدین می توانند دستمالی را با آب شیر خیس کنند و روی سر و بدن بچه قرار دهند.
تب بالای 38 درجه در کودکان زیر سه ماه، تب بالای 38.2 در کودکان سه تا شش ماه و تب بالای 38.8 در کودکان بالای شش ماه نیاز فوری به درمان پزشکی دارد
علائم زردی نوزاد معمولا در دومین یا سومین روز بعد از تولد ظاهر می شود و شامل زردی پوست، زردی چشمهاست و معمولا با ضعف و بی حالی همراه است. زردی نوزاد باید در 72 ساعت اول تولد پیگیری شود تا از بروز آسیب های مغزی جلوگیری شود. زردی خفیف معمولاً طی یک یا دو هفته خودبخود بهبود می یابد، اما اگر شیرخوار شما زردی متوسط تا شدید داشت باید به مدت بیشتری در بیمارستان بستری شود.
راه های درمان معمولا فوتوتراپی(درمان با نور)، تعویض خون و تزریق آنتی بادی می باشد.
در صورت زایمان در هفته سی هشتم و سی نهم، وزن طبیعی نوزاد دختر 3000 تا 3200 گرم و نوزاد پسر بین 3000 تا 3400 گرم و است. سلامت نوزاد هنگام تولد علاوه بر وزن به قد و دور سر نیز بستگی دارد. معمولا قد نوزاد در بدو تولد 50 سانتیمتر است كه گاهی اوقات مشاهده میشود برخی نوزادان یك تا 2 سانتیمتر بلندتر هستند. دور سر نوزاد نیز به طور طبیعی باید 35 سانتیمتر باشد. وزن و دور سر طبیعی شاخص رشد طبیعی و سلامت نوزاد است.
بله این موضوع تا 12ماهگیکاملا طبیعی است و به همین دلیل نام این پدیده در شیرخواران را ریفلاکس فیزیولوژیک گذاشتهاند. بالا آوردن نوزاد تا 4 ماهگی به اوج خودش میرسد و اغلب تا 12 ماهگی برطرف میشود ولی گاهی تا 24 ماهگی هم طول میکشد اما اگر بیشتر از این مقدار طول بکشد، حتما نیاز به بررسیهای بیشتری توسط پزشک دارد. علت اصلی استفراغ شیرخواران اختلال در مری است. در محل اتصال مری به معده دریچهای وجود دارد که اسفنکتر نامیده میشود؛ این دریچه در نوزادان بر خلاف بزرگسالان بسیار شل است و بعد از شیر خوردن نوزاد بهطور کامل بسته نشده و موجب میشود شیر از معده به مری و نهایتا به حلق برگشت پیدا کند.
اين اختلال يكي از اختلالات شايع و در عين حال با تشخيص سخت براي پزشكان است. اختلال بيش فعالي بيماري پيچيده اي است و اغلب تشخيص داده نمي شود. درباره كودكي كه با چنين اختلالي تشخيص داده مي شود ۳ علامت را نبايد از ياد ببريد كه شامل پرتحركي، كمبود توجه و تمركز و در نهايت اعمال تكانه اي (كارهاي ناگهاني و غيرقابل پيش بيني) است.
برخی از علائم بیش فعالی:
ـ كودك غالباً با دست هايش بازي مي كند و در جايش مي لولد.
ـ كودك معمولاً كلاس را ترك مي كند.
ـ غالباً مي دود يا مي پرد.
ـ اغلب بازي يا فعاليت هايش پر سروصداست.
ـ به نظر مي رسد كودك هميشه در حال حركت است.
ـ زياد صحبت مي كند.
ـ از توجه به جزئيات ناتوان است.
ـ اغلب قادر به پيگيري دستوران يا اتمام كارها نيست.
ـ اغلب وسايل خود را گم مي كند.
علل بروز تیک می تواند مربوط به سیستم های مغزی (ارگانیک) باشد که جنبه های ارثی در آن مهم است و می تواند به دلایل روانشناختی (سایکولوژیک) رخ دهد. برای تشخیص علل و بررسی دقیق این موضوع در مورد تیک های مزمن، لازم است به روانپزشک کودک مراجعه و با او مشورت کنید. ولی در هر دو صورت و در همه انواع تیک، استرس و اضطراب باعث تشدید علائم خواهد شد. نکته قابل توجه در این میان حساسیت خانواده روی این مساله است که باید بدانند حرکات غیر عادی کودک در اثر تیک ارادی نیست.
بهترین نوع درمان اختلال وسواس در کودکان استفاده از روش های رفتاردرمانی است. به افرادی که فرزندنشان دچار این مشکل هستند موکدا توصیه می گردد که فرزند خود را چندین جلسه نزد روان شناس کودک و نوجوان ببرند چرا که درمان کودکان دارای روشهای خاص خود است و درمان ان می بایست حتما در سنین کودکی و نوجوانی پیگیری شود.