29 آذر 1397 3 4868 دوران شیرین بارداری . بهداشت و سلامت کودک .
بسیاری از بانوان به زایمان با روش سزارین فکر میکنند و همیشه بر سر دو راهی "زایمان طبیعی بهتر است یا عمل سزارین" قرار می گیرند. این بار کودک تک به کمک شما آمده است تا با بیان نقاط مثبت و منفی هر روش ، شما را در یک تصمیم گیری صحیح یاری کند.با ما همراه شوید...
عمل سزارین یا زایمان طبیعی ، مسئله این است.
نقاط مثبت زایمان طبیعی
این نوع زایمان، با درد وضع حمل شروع و با تولد نوزاد پایان می یابد.
زنان به طور معمول پس از زایمان طبیعی توانایی کامل در انجام امور را دارند و می توانند امور مربوط به نوزاد تازه رسیده را خودشان انجام دهند.مادران در این روش احساس قدرت بیشتری می کنند.
- مدت زمان بستری در بیمارستان در زایمان طبیعی کمتر است. (بعد از 24 تا 48 ساعت مرخص خواهید شد).
- مدت زمان ریکاوری در زایمان طبیعی سریعتر است و بعد از زایمان درد کمتری را تجربه خواهید کرد.
- نوزاد کمتر در معرض مشکلات خاص تنفسی مانند سندرم دیسترس تنفس نوزادی (TTN) قرار می گیرد. TTN جدی نیست و در عرض 2 تا 3 روز درمان می شود. این عارضه در نوزادان نارس و نوزادانی که با عمل سزارین به دنیا می آیند بیشتر دیده می شود. در زایمان طبیعی به دلیل فشاری که به نوزاد وارد می شود، آب اضافی از ریه های او خارج می شود. همچنین زایمان طبیعی موجب ترشح هورمون اپی نفرین می شود که مایعات را از ریه خارج می کند. همچنین زایمان طبیعی احتمال بروز مشکلاتی مانند جاری نشدن خون در ریه ها را نیز کمتر می کند.
- نوزادان متولد شده از طریق زایمان طبیعی، ابتلا به آسم، حساسیت غذایی و عدم تحمل لاکتوز را کمتر در زندگی خود تجربه می کنند. این بدان علت است که این نوزادان در معرض باکتری های مفید موجود در کانال تولد قرار گرفته اند.
- در زایمان های بعد، مدت زمان درد زایمان کوتاه تر و زایمان راحتتر است.
- در زایمان طبیعی می توانید زودتر به نوزاد خود شیر بدهید.همچنین زودتر می توانید با کودک خود رابطه برقرار کنید (زیرا می توانید او را به راحتی در آغوش بگیرید).
- در این نوع زایمان خطر خونریزی، لخته شدن خون و آسیب به اندام های داخلی کمتر است.
عوارض زایمان طبیعی
- ترس از زایمان ممکن است موجب ایجاد اضطراب و آشفتگی در مادران شود.
- اگرچه اکثر زایمان های طبیعی بدون عارضه هستند اما ممکن است عوارض پیش بینی نشده ای در طول زایمان مانند خونریزی رخ دهد.
- احتمال شکافته (پاره) شدن پرینه یا میان دوراه (ناحیه بین مقعد و واژن) در زایمان طبیعی وجود دارد که طول درمان را بیشتر می کند.
- نوزاد ممکن است در مسیر کانال تولد؛ دچار آسیب دیدگی فیزیکی از جمله تورم، کبودی و در موارد نادر دچار شکستگی استخوان شود.
- زایمان طبیعی احتمال پرولاپس (افتادگی) ارگان های طبیعی بدن به داخل حفره لگن را افزایش می دهند. احتمال آسیب رسیدن به دنبالچه نیز وجود دارد.
- در موارد بسیار نادر ممکن است چرخش رحم بعد از تولد نوزاد رخ دهد. این عارضه ی تهدید کننده ی زندگی، زمانی رخ می دهد که بالای رحم به سمت پایین می چرخد. در صورت عدم درمان منجر به خونریزی شدید ، شوک و حتی مرگ مادر می شود.
- اگر تجربه ی پاره شدن پرینه را در زایمان داشته باشید، ممکن است تا سه ماه پس از تولد نوزاد؛ در زمان رابطه ی جنسی دچار درد شوید.
- زنان با زایمان طبیعی بیشتر در معرض مشکلات بی اختیاری ادراری نسبت به زنان با عمل سزارین هستند.
نقاط مثبت عمل سزارین
عمل سزارین معمولا برای مادران راحتتر است زیرا زمان زایمان از پیش تعیین شده است. مادر احساس استرس و نگرانی کمتری را تجربه می کند.
- مادران در این روش بیشتر احساس می کنند که کنترل امور به دست آنهاست زیرا می توانند برای مرخصی زایمان؛ خرید سیسمونی و سایر کارها برنامه ریزی کنند.
- شما می توانید با تعیین یک تاریخ دقیق برای زایمان؛ از بارداری های بیشتر از 40 هفته جلوگیری کنید.اغلب زایمان های سرازین بین هفته های 39 تا 40 انجام می شود.
- اگر شما STD (بیماری های آمیزشی) یا عفونت داشته باشید (مانند هرپس، ایدز؛ هپاتیت و ویروس پاپیلوم انسانی) ، احتمال انتقال بیماری به نوزاد در عمل سزارین کمتر از روش طبیعی است.
مضرات عمل سزارین
سزارین یک جراحی عمومی شکم است که با خطرات جراحی و عوارض ناشی از بیهوشی همراه است. عوارض بیهوشی می تواند شامل سردرد شدید، تهوع و استفراغ باشد. بیهوشی بر کودک نیز ممکن است تاثیر بگذارد و نوزاد ممکن است بعد از تولد کمی کسل و بی تحرک باشد.
- زنان با زایمان سزارین به دوران نقاهت و ریکاوری بیشتری در بیمارستان نیاز دارند.
- در عمل سزارین احتمال خطای جراح و پاره شدن مثانه و روده وجود دارد.
- شما در عمل سزارین بیشتر از زایمان معمولی خون از دست می دهید .دو تا سه درصد از زنان پس از زایمان سزارین به دریافت خون احتیاج دارند. شما در حدود 1000 میلی لیتر خون در یک عمل سزارین از دست می دهید.
- احتمال مشکلات تنفسی مانند سندروم دیسترس تنفسی نوزاد در عمل سزارین بیشتر است.
- تحقیقات نشان داده است که احتمال مرگ نوزاد در 28 روز اول بعد از تولد در زایمان های سزارین بیشتر از زایمان طبیعی است.
- اگر می خواهید خانواده ای بزرگ و پرجمعیت داشته باشید باید به این نکته توجه کنید که با زایمان سزارین می توانید دوبار بچه دار شوید. بعد از یک یا دو بار عمل سزارین، در معرض خطر "جفت سرراهی" (جفت بزرگ شده و و دهانه رحم را به صورت کامل یا نیمه کامل می پوشاند) و یا "چسبندگی جفت" (جفت به دیواره ی رحم بیش از حد نفوذ می کند) قرار می گیرید.
- داشتن سابقه ی سزارین احتمال پارگی دیواره ی رحم را بیشتر می کند.
- شیر دادن به نوزاد پس از زایمان سزارین برای زنی که تازه جراحی شده است ، دشوار است.
- نوزادان متولد شده با عمل سزارین، نمره ی کمتری در تست آپگار می گیرند.
- عمل سزارین هزینه ی بالاتری نسبت به زایمان طبیعی دارند و برخی بیمه ها عمل سزارین را متقبل نمی شوند.
- حملات قلبی
- هماتوم زخم - تجمع خون و لخته در زیر محل برش جراحی
- اندومتریت – نوعی التهاب در اثر عفونت باکتریایی در دیواره آندومتر رحم
- ایجاد لخته های خون در رگ ها
- هموراژ یا خونریزی داخلی که می تواند نیازمند هیسترکتومی ( برداشتن رحم) باشد.
- باز شدن بخیه و زخم
- بی حسی یا درد در اطراف بخیه ها
- عفونت های پس از زایمان
منبع مقاله لاتین: womenshealthcaretopics.com
بیشتر بدانید