19 تیر 1399 0 879 سال اول زندگی .
همان طور که همه ی شما هم می دانید سن شش ماهگی یکی از سن های حساس برای بچه ها محسوب می شود و تقریبا همه ی مامان ها هم همیشه منتظر هستند که بچه شان شش ماهه بشود. انگار سن شش ماهگی یک حس اطمینان و امنیت را در مورد آن بچه ایجاد می کند و احساس می کنند که دیگر بچه شان به اندازه ی کافی بزرگ شد و از آن حالت جنین بودن در آمده است. اما سوال این جاست که یک کودک شش ماهه چه کارهایی را باید یاد گرفته باشد و چه کارهایی را لازم است بتواند انجام بدهد.
در واقع انجام این کارها نشان دهنده ی این است که فرآیند رشد مغزی آن کودک درست پیش رفته و آن بچه در مسیر درستی قرار دارد. ما در ادامه ی این مقاله به شما یاد می دهیم که کودک شش ماهه ی شما چه کارهایی باید بتواند انجام بدهد.
توانایی های یک کودک شش ماهه
کودک شش ماهه ی شما نسبت به قبل خیلی بزرگتر شده است و خیلی چیزها را متوجه می شود، مثلا از تحسین شدن یا از نگاه کردن به خودش در آیینه لذت می برد. اما ببینیم چه کارهایی را باید بتواند انجام بدهد:
رشد مغز، هوش و ذهن کودک
به لحاظ رشد مغزی کودک شما در این مرحله از زندگی اش باید نسبت به قبل کنجکاوتر باشد و بیشتر دنبال این باشد که اشیای مختلف را بشناسد. در واقع کودک شما در این مرحله دنبال این است که کل محیط زیست و جهان پیرامونش را شناسایی کند و بتواند با آن ارتباط برقرار کند.
در این دوران نوزاد شما دوست دارد کارهای جدید انجام بدهد و واکنش شما نسبت به آن کارها را ببیند و بشناسد. در حقیقت در این دوران کودک شما می خواهد کم کم یاد بگیرد که چه کاری خوب است و چه کاری بد است.
شش ماهگی ابتدای زمانی است که کودک شما شروع می کند به اینکه آرام آرام با شما ارتباط کلامی برقرار کند. اگر توجه کنید بچه ها در این سن به کارهای شما خیلی واکنش نشان می دهند و سعی می کنند با ادا کردن حرف هایی مثل "آ"، "ا" یا "ب" با شما ارتباط کلامی برقرار کنند.
شاید برای شما جالب باشد بدانید: برقراری رابطه با جنین در دوران حاملگی
از طرف دیگر کودک شما در این سن تلاش می کند تا ادای صداهایی را که می شنود در بیاورد و در واقع سعی می کند این صداها را مثل خودشان تقلید کند، دلیل این موضوع هم این است که مهارت تفسیر در کودکان رشد پیدا کرده و بهتر شده است. بچه ها تو این دوران بهتر و بیشتر به صدای والدین و اطرافیانشان و البته اسباب بازی های شان گوش می کنند و سعی می کنند صدای آن ها را تقلید کنند.
بچه های شش ماهه باید بتوانند نام خودشان را تشخیص بدهند و وقتی کسی صدای آن ها میزند نسبت به آن واکنش نشان بدهند.
در شش ماهگی قدرت تشخیص مغز بچه ها باید به اندازه ای رشد کرده باشد که از دیدن خودشان در آیینه گیج نشوند و البته برعکس بتوانند خودشان را هم تشخیص بدهند و از دیدن خودشان توی آیینه لذت ببرند و خوششان بیاید. این موضوع نشان دهنده ی این است که قدرت تشخیص در مغز این کودک به خوبی رشد کرده است.
رشد فیزیک و حرکتی کودک
به لحاظ جسمانی چشم های کودک در شش ماهگی رشد خوبی داشته است و در این سن دیگر می تواند کم کم تفاوت بین رنگ ها را تشخیص بدهد و به همین خاطر هم هست که کتاب داستان های رنگی را بیشتر دوست دارد. در حقیقت، چشم و بینایی کودک هم از لحاظ تشخیص رنگ و هم از نظر تشخیص عمق و فاصله ی اجسام بهبود پیدا کرده است و توانایی های بیشتری دارد.
در این دوران دست های کودک با چشم های اش هماهنگی بیشتری پیدا می کند و این یعنی این که اگر جلوی او یک عروسک را جابجا کنید او راحت تر می تواند این عروسک متحرک را از شما بگیرد. کودک شما در این سن دوست دارد اشیا را بشناسد و به همین دلیل هم معمولا وقتی یک شی را از شما می گیرد اول خوب آن را نگاه می کندو به دقت بررسی می کند و حتی ممکن است از یک دست به دست دیگر بدهد آن شی را.
اگر توجه کنید تو این دوران کودک شما اشیا را معمولا دو دستی می گیرد، مثلا وقتی می خواهد شیشه شیر را بگیرد دو دستی آن را می گیرد و یا حتی اسباب بازی های اش را هم اکثرا دو دستی می گیرد، این کار نشان دهنده ی درک چابک آن کودک است و نشانه ی بسیار خوبی است.
در شش ماهگی کودک شما باید بتواند بدون این که شما به او کمک کنید خودش بشیند. این کار نشان دهنده ی این است که عضلات پشتی کودک به خوبی رشد کرده است و به راحتی می تواند وزن کودک را کنترل کند.
شاید برای شما جالب باشد بدانید: کارهایی که جنین را در شکم مادر خوشحال می کند
کودک شش ماهه شما باید بتواند بدون کمک شما و خیلی راحت سرش را بچرخاند و به این طرف و آن طرف نگاه کند.
چون تو این دوران هم عضلات پشتی و هم عضلات گردن کودک به خوبی رشد کرده پس این کودک باید بتواند خیلی راحت به این طرف و آن طرف غلط بخورد و برای خودش بچرخد.
یکی دیگر از کارهایی که نشانه بسیار خوبی است از رشد درست جسمی و عضلانی کودک این است که کودک در این دوران خودش نمی تواند به تنهایی بایستد اما وقتی به کمک شما یا با گرفتن پایه ی میز و صندلی بلند می شود و می ایستد و بالا و پایین می پرد این نشان دهنده ی این است که این کودک به لحاظ حرکتی در موقعیت درستی است و اساس و پایه ی جسمی او به خوبی شکل گرفته است.
در دوران شش ماهگی کودک شما باید تقریبا بین 6 تا 8 ساعت در طول شب بخوابد و کمتر از خواب بلند بشود.
سایر مقالات:
متداول ترین سوالات دوران بارداری