10 راهکار برای جلوگیری از عفونت قبل و در حین بارداری

کودک تَک

logo
ثبت نام
سه شنبه 1 آبان 1403 12:08:35

برخی عفونت ها در دوران بارداری می توانند به شما و جنینِ در حال رشد شما آسیب بزنند. عفونت ها می توانند بیماری های جدی، نقص های مادرزادی، ناتوانایی و معلولیت های مادام العمر و مشکلات شنوایی یا ناشنوایی در کودک ایجاد کنند. اینبار کودک تک 10 راهکار عملی ارائه داده است تا با انجام آنها قبل از بارداری و در دوران بارداری؛ از عفونت ها ایمن بمانید.

خواندن این مطلب فقط چند دقیقه طول می کشد ولی سلامتی شما و کودکتان را در یک عمر تضمین می کند.با ما همراه شوید...

1.شستن دستها با آب و صابون

دستان خود را با آب و صابون بعد از انجام کارهای زیر بشویید:

- رفتن به دستشویی

- دست زدن به گوشت خام؛ تخم مرغ خام یا سبزی های شسته نشده

- تهیه غذا و خوردن غذا

- باغبانی یا تماس با خاک آلوده

- لمس حیوانات خانگی

- تماس یا نزدیک بودن به بیماران

- تماس بزاق دهان سایر افراد به دستان (مانند آب دهان کودکان)

- بازی با کودکان و بغل کردن آنها

- تعویض پوشک

2. کاهش تماس با بزاق دهان و ادرار کودکان

یک ویروس متداول به نام سیتومگالوویروس (CMV) می تواند موجب اختلالاتی مانند میکروسفالی (یک نقص مادرزادی که سر نوزاد و مغز آن کوچکتر از نوزادان با همان سن و جنسیت می باشد) و مشکلات شنوایی در کودکان شود. زنی که به ویروس CMV آلوده شود، ویروس را به جنین منتقل می کند. بنابراین تا جایی که می توانید از تماس با بزاق دهان و ادرار کودکان اجتناب کنید. یکی از راههای جلوگیری این است که ظروف غذاخوری مشترک با کودکان نداشته باشید و بعد از هر بار تعویض پوشک؛ دستان خود را بشویید. این راهکارها نمی تواند به طور کامل خطر ابتلا به CMV را کاهش بدهند ولی می توانند احتمال ابتلا به آن را کم کند.

راه جلوگیری از میکروسفالی کودک

3. از شیر غیرپاستوریزه و خام و غذاهای تهیه شده از آن اجتناب کنید.

پنیرهای نرم مانند پنیر فِتا، بری و سایر پنیرهای غیرپاستوریزه را مصرف نکنید. پنیرهای غیرپاستوریزه ممکن است آلوده به باکتری های خطرناک (مانند لیستریا) باشند.

4. بستر (خاک مخصوص) کثیف گربه را تمیز نکنید.

از شخص دیگری بخواهید این کار را انجام دهد. اگر خودتان مجبور به این کار هستید، دستکش بپوشید و دستان خود را بعد از این کار بشویید و از تماس مستقیم با مدفوع گربه اجتناب کنید. بستر گربه ممکن است شامل انگل های خطرناک (مانند توکسوپلاسموز) باشد.

درباره ی توکسوپلاسموز بیشتر بدانید

راههای جلوگیری از انگل توکسوپلاسموز

5.از جوندگان صحرایی و خانگی دوری کنید.

یک راه حل برای رها شدن از شر جوندگان (مانند موش صحرایی) اطراف خانه پیدا کنید. اگر یک جونده خانگی مانند همستر یا خوکچه هندی دارید، تا زمان زایمان آن را به کسی بسپارید. برخی جوندگان می توانند یک ویروس خطرناک (ویروس LCMV) را منتقل کنند.

6. برای بیماری های مقاربتی (STDd) مانند ایدز و هپاتیت آزمایش دهید.

برخی از افرادی که آلوده به ویروس ایدز و هپاتیت B هستند یا به یک بیماری مقاربتی دچار هستند؛ هیچ علائم بیماری در خود حس نمی کنند. تشخیص بیماری با انجام آزمایش بسیار حائز اهمیت است. اگر با این بیماری ها مواجه هستید، با پزشک خود درباره راههای آلوده نشدن جنین صحبت کنید.

7.با پزشک خود درباره واکسیناسیون صحبت کنید

برخی از واکسن ها قبل از دوران بارداری، در مراحل بارداری و بعد از تولد نوزاد توصیه می شوند. داشتن یک واکسیناسیون مناسب و در زمان مناسب می تواند به سلامتی شما کمک کند و به یک عمر سلامتی نوزاد نیز منجر شود.

8. از افراد آلوده دوری کنید

اگر قبل از بارداری واکسن نزده اید؛ از تماس با افرادی که می دانید آلوده هستند و بیماری های مانند سرخچه و آبله مرغان دارند، اجتناب کنید.

9. با پزشک خود درباره بیماری های استرپتوکوک گروه B صحبت کنید

در حدود ¼ زنان، ناقل این نوع باکتری هستند ولی احساس بیماری نمی کنند. یک تست ساده در انتهای دوره بارداری می تواند آلودگی به این نوع ویروس را نشان دهد. اگر دارای این نوع باکتری هستید با پزشک خود درباره راهکارهای عدم انتقال این نوع باکتری به جنین صحبت کنید.

10. خود را در برابر ویروس Zika حفظ کنید

ویروس Zika می تواند از طریق مادر در طول دوران بارداری و یا در زمان تولد به جنین منتقل شود [پشه ناقل این ویروس در ایران مشاهده نشده است. این ویروس در برخی مناطق آمریکا و آفریقا وجود دارد] . این ویروس در دوران بارداری می تواند موجب میکروسفالی و مشکلات مغزی شدید شود.

- اگر شما باردار هستید، به مناطقی که به ویروس Zika آلوده است سفر نکنید. می توانید پیش از سفرهای خارج از کشور، درباره ی محل اقامت و آلوده نبودن به ویروس زیکا تحقیق کنید.

اگر باید به مناطق آلوده سفر کنید، با دکتر خود یا سایر مشاوران بهداشتی درباره راهکارهای جلوگیری از نیش پشه آلوده به ویروس زیکا صحبت کنید.

اگر همسرشما به مناطق آلوده به ویروس Zika سفر می کند، در رابطه های جنسی خود از کاندوم استفاده کنید.

این راهنمایی ها می تواند به شما در جلوگیری از عفونت هایی که می توانند به شما و کودکتان آسیب برسانند، کمک کنند. گاهی اوقات شما دچار عفونت هستید ولی احساس بیماری نمی کنید. اگر فکر می کنید که عفونت دارید و یا در معرض ابتلا به عفونت هستید، با پزشک خود مطرح کنید.

منبع مقاله لاتین: cdc.gov


بیشتر بدانید


از عفونت های خطرناک دوران بارداری چه می دانید؟

7 نشانه خطرناک در سه ماه اول بارداری را بشناسید

غذاهایی که منجر به سقط جنین می شود

سقط جنین : عوامل و درمان

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تصویر امنیتی