غذاهایی که منجر به سقط جنین می شود

کودک تَک

logo
ثبت نام
دوشنبه 3 دی 1403 13:37:38

داستان مادری شما از بارداری آغاز می شود. برای یک زن باردار یک رژیم غذایی متعادل و مغذی برای اطمینان از سلامت مادر و کودک ضروری است. برخی غذاها سرشار از ویتامین و مواد مورد نیاز بدن هستند مانند آناناس، تخم مرغ، ماهی و غیره؛ اما باید بدانید مصرف آنها در سه ماهه اول بارداری ممکن است موجب سقط جنین شود. این مواد غذایی ممکن است موجب باز شدن یا گشاد شدن دهانه ی رحم و سایر انقباضات داخلی شوند . البته سقط جنین به عواملی غیر از مواد غذایی نیز وابسته است. در ادامه غذاهایی که احتمال سقط جنین را بیشتر می کنند بررسی می نماییم. با کودک تک همراه شوید...

پیشنهاد ما به شما: عوامل و علائم سقط جنین را بشناسید

آناناس

آناناس حاوی بروملائین است که بر روی دهانه ی رحم تاثیر می گذارد و موجب انقباضات در زن باردار می شود. این امر ممکن است به سقط جنین منجر شود. بهترین راه برای جلوگیری از سقط مصرف نکردن آناناس و آب آناناس در مراحل اولیه بارداری است.

آناناس : سقط کننده جنین

خرچنگ

اگر چه خرچنگ یک منبع غنی از کلسیم است، اما دارای مقادیر بالای کلسترول است.همین میزان بالای کلسترول ممکن است باعث انقباض رحم شود و موجب خونریزی داخلی و سقط جنین شود. بنابراین در دوران بارداری از خوردن خرچنگ اجتناب نمایید.

دانه های کنجد

در ماه های اول بارداری می بایست از خوردن کنجد اجتناب نمایید. مصرف کنجد بویژه همراه با عسل می تواند بارداری را با مشکل مواجه کند. البته برخی افراد مصرف دانه های کنجد سیاه را ماه های آخر بارداری مفید می دانند.

جگر

جگر منبعی غنی از ویتامین A می باشد و مصرف آن چند بار در ماه می تواند برای بارداری بی خطر باشد. اما اگر مصرف آن بیش از حد شود می تواند بارداری را بدلیل تجمع تدریجی رتینول دچار اختلال کند.

جگر : سقط کننده جنین

آلوئه ورا

تاثیرات شگفت انگیز آلوئه ورا بر سلامت شناخته شده است. آلوئه ورا حاوی ماده آنتراکینون است که می تواند موجب انقباضات رحم و خونریزی لگن شود و در نهایت منجر به سقط جنین شود. البته مصرف ژل آلوئه ورا در دوران بارداری مضر گزارش نشده است.

محصولات لبنی غیرپاستوریزه

مصرف لبنیات غیرپاستوریزه مانند شیر، موزارلا ، پنیر فتا؛ پنیر بری (brie) ممکن است حاوی باکتری هایی مانند باکتری لیستریا مونوسیتوژنز باشد که برای بارداری مضر است.

شیر غیرپاستوریزه عامل سقط جنین

کافئین

به گفته ی بسیاری از محققین مصرف متعادل کافئین در دوران بارداری بی خطر است. با این حال مصرف بیش از حد آن در دوران بارداری ممکن است منجر به سقط جنین و کمبود وزن نوزاد در زمان تولد شود. از طرفی کافئین موجب تکرر ادرار می شود که می تواند به نوبه خود موجب کم آبی بدن شود. لازم به ذکر است که برخی از اقلام غذایی مانند چای، قهوه؛ شکلات و برخی نوشیدنی های انرژی زا حاوی کافئین هستند.

ماهی های حاوی جیوه

زنان باردار باید در مصرف ماهی محتاط باشند .اگر چه ماهی سرشار از مواد مغذی مورد نیاز است ولی زنان باردار می بایست از خوردن شاه ماهی خال مخالی، نیزه ماهی، کوسه، تاج ماهی، اره ماهی وماهی تن خودداری کنند. مصرف مقادیر بالای جیوه می تواند بر مغز و سیستم عصبی کودک تاثیر منفی داشته باشد.

گیاهان

اکثر کارشناسان توصیه می کنند که زنان در دوران بارداری نباید از گیاهان استفاده نمایند. برخی از گیاهان دارای استروئید هستند که ممکن است بر رشد جنین تاثیرگذار باشد.گیاهانی مانند سنتلا (در زبان پارسی به آن گیاه "آب بشقابی" گفته می شود) اگر توسط شخص باردار مصرف شود منجر به آسیب کبد، زردی کودک و آسیب مغزی وی می گردد.

همیشه قبل از مصرف داروهای گیاهی با پزشک خود مشورت نمایید.

هلو

طبیعت هلو گرم است و اگر در تعداد بالا مصرف شود ممکن است موجب به افزایش دمای بدن فرد شود. این امر ممکن است منجر به خونریزی داخلی و در نتیجه سقط جنین شود.

هلو عامل سقط جنین

سیب جنگلی (سیب وحشی)

در دوران بارداری می بایست از سیب جنگلی به علت خاصیت اسیدی آن اجتناب نمایید. این سیب ها می توانند منجر به انقباض شدید رحم شوند که موجب زایمان زودرس یا سقط جنین خواهد شد.

گوشت های فراوری شده

مصرف گوشت های فراوری شده مانند سوسیس، پاستا، سالامی، کالباس و ... در دوران بارداری معمولا پرخطر است. این بدان علت است که گوشت ممکن است حاوی باکتری هایی نظیر توکسوپلاسما ؛ لیستریا یا سالمونلا باشند که باعث مسمویت غذایی می شوند. زنان باردار باید به طور کلی مصرف گوشت های خام و نیم پز را در این دوران ترک نمایند چرا که باکتری ها می توانند به بدن جنین وارد شوند و منجر به سقط، زایمان زودرس و مرده به دنیا آمدنِ جنین شود.

از باکتری های خطرناک دوران بارداری چه می دانید؟

تخم مرغ یا مرغ

در دوران بارداری مرغ و تخم مرغ باید با احتیاط مصرف شود. به این دلیل که ممکن است تخم مرغ حاوی باکتری سالمونلا باشد که منجر به مسمومیت غذایی، تب، اسهال، درد روده و حتی سقط جنین شود. بنابراین بسیار مهم است که تخم مرغ را به طور کامل طبخ نمایید. همچنین از خوردن غذاهایی که حاوی تخم مرغ خام هستند مانند سس مایونز خانگی، موس (نوعی دسر خوراکی) و هر نوع کوکی حاوی مواد تخم مرع خام اجتناب نمایید.

سبزی شسته نشده

سبزیجات برای سلامتی بدن بسیار مفید هستند. اما سبزیجات خام یا نشسته ممکن است دارای توکسوپلاسما (نوعی انگل رایج که موجب عفونت بسیار شدید در افراد حامله می شود) باشند. مادری که به این انگل آلوده شود؛ آن را به جنین منتقل می نماید در نتیجه سلامت کودک به خطر می افتد. بنابراین بهترین راه شستن و ضدعفونی کردن سبزیجات با آب و نمک است.

غذاهای دریایی

اغلب غذاهای دریایی مانند صدف؛ ساشیمی، سوشی و میگو ممکن است به باکتری هایی مانند لیستریا آلوده باشند که مصرف آن موجب سقط جنین و زایمان زودرس خواهد شد. غذاهای خام دریایی اغلب در معرض خطر بالقوه ی آلوده شدن به انگل های روده و ویروس هستند که موجب عفونت ناشی از لیستریوز و مسمویت های غذایی می شوند. به زنان باردار توصیه می شود فقط از غذاهای دریایی ای استفاده کنند که کاملا پخته شده اند.

ادویه جات

ادویه جات در طعم دادن به غذاها بی نظیر هستند و برخی نیز دارای مقادیر زیادی مواد مغذی هستند اما در دوران بارداری برخی مانند شنبلیله، سیر، نعناع؛ گلپر، زعفران و آنقوزه (به آن انغوزه نیز می گویند) توصیه نمی شوند. برخی از این ادویه ها ممکن است منجر به انقباضات رحم و در نتیجه زایمان زودرس و یا سقط جنین شود.

ادوبه عامل سقط جنین

حفظ رژیم سالم و متعادل در دوران بارداری ضروری است. این بدان معنی است که مواد غذایی از همه گروه های غذایی می بایست در رژیم بارداری گنجانده شود. برای داشتن یک رژیم کامل و مناسب غذایی با پزشک خود مشورت نمایید.

منبع مقاله لاتین: parenting.firstcry.com

بیشتر بدانید


7 نشانه خطرناک در سه ماه اول بارداری را بشناسید

از عفونت های خطرناک دوران بارداری چه می دانید؟

سونوگرافی بارداری: مضر یا مفید

غذاهای ممنوعه در دوران بارداری

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تصویر امنیتی