1 آبان 1397 0 1019 رشد و تغذیه کودک .
بسیاری از غذاهایی که کودکان مصرف می کنند و به بازار عرضه می شوند، فاقد مواد مغذی و سرشار از قند و ترکیبات مصنوعی هستند. در این مقاله قصد داریم تا بدترین غذاهایی که کودکان به طور معمول استفاده می کنند را معرفی کنیم. خواندن این مقاله فقط چند دقیقه طول خواهد کشید ولی با دانستنی های آن، یک عمر سلامتی کودک خود را تضمین خواهید کرد. با ما همراه شوید...
غلات صبحانه
ارزش غذایی برخی از غلات صبحانه که برای بچه ها به فروش می رسد؛ معادل خوردن یک کیک صبحانه است. حتی غلاتی که با "غلات کامل" برچسب خورده اند نیز شامل مقدار زیادی قند و کالری اضافه هستند که فقط کمی فیبر به آنها اضافه شده است. در زمان خرید به برچسب عناصر دقت نمایید و اطمینان حاصل کنید که شکر و یا هر نوع ترکیب مشابه مانند شربت ذرت فروکتوز در سه ترکیب اصلی آن نباشد. در صورتی که 3 گرم یا بیشتر پروتئین و فیبر در هر وعده وجود داشت؛ آن غلات مناسب است. اگر از مواد غذایی ضروری برای کودکان اطلاعی ندارید پیشنهاد می کنیم مقاله مواد مغذی برای کودکان را مطالعه نمایید.
هات داگ
گوشت های فرآوری شده مانند هات داگ حاوی نیترات هستند که احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می دهند. افزایش مصرف گوشت قرمز و فراورده های گوشتی (مانند هات داگ) با افزایش خطر بیماری های قلبی، سکته ی مغزی و دیابت همراه است. آنها همچنین دارای مقادیر زیادی چربی اشباع و سدیم هستند.
ناگت مرغ و فینگرفود
مصرف ناگت های آماده در کودکان رایج شده است. معمولا این نوع ناگت ها حاوی 20 درصد یا بیشتر مواد افزودنی هستند و در روغن هایی با مواد افزودنی مانند دی متیل پلی سیلوکسان سرخ می شوند. توصیه ی ما این است که تکه های سینه مرغ را در خانه در تخم مرغ و آرد غلات قرار دهید و سپس آنها را تا زمان ترد شدن سرخ کنید. همچنین شما می توانید فینگرفودها را خودتان در منزل آماده کنید.
پاستیل میوه ای
ممکن است شما تصور کنید که پاستیل های میوه ای از میوه ساخته می شوند. اما باید بدانید آنها اغلب با شکر، شربت ذرت با فروکتوز بالا، رنگ مصنوعی و نگهدارنده های شیرین شده با شربت میوه ساخته شده اند و هیچ نوع میوه ای در ترکیب آنها وجود ندارد. آنها می توانند باعث پوسیدگی دندان شوند و هیچ تفاوتی با آبنبات ندارند. بهتراست از میوه های واقعی برای میان وعده ی کودک خود استفاده کنید.
نوشیدنی های مصنوعی
یکی از بدترین چیزها برای کودکان؛ در واقع غذا نیستند بلکه نوشیدنی هستند، نه فقط نوشابه بلکه آبمیوه های مصنوعی نیز حاوی مقادیر زیادی قند هستند. شاید برای شما جالب باشد که بدانید برخی آب میوه ها حاوی مقادیر زیادتری قند نسبت به نوشابه هستند. برای کودکان زیر دو سال از آب میوه های 100 درصد طبیعی استفاده کنید.
آبنبات
آبنبات و بخصوص آبنباتهای چوبی (به آنها لالی پاپ گفته می شود) ، فقط شامل رنگ مصنوعی، قند و طعم دهنده هستند و برای دندان ها مضر هستند و در طولانی مدت ممکن است موجب پوسیدگی دندان شوند.
فست فودها
غذاهای رستوران ها و فست فود ها معمولا یک رنگ دارد و آن هم قهوه ای است! همبرگر، پنیر کبابی، سیب زمینی یا قارچ سرخ شده و ... . در صورتی که کودک یک عدد چیزبرگر، سیب زمینی سرخ کرده و یک نوشابه بخورد، 800کالری، 40 گرم چربی و 1000 گرم سدیم دریافت کرده است.
در واقع وجود رنگ بیشتر در بشقاب کودک، نشان دهنده ی مواد مغذی بیشتر است (به عنوان مثال کاهو، گوجه، کلم، نخود فرنگی، زیتون و ...). در صورتی کودک شما بدغذاست می توانید مقاله ی آشپزی برای کودکان بدغذا را دنبال کنید.
پاستا
پاستاهای بسته بندی شده (آماده)، ماکارونی و پنیر، اسپاگتی و نودل ها می توانند سدیم بیشتری نسبت به مقدار توصیه شده برای رژیم روزانه ی کودکان داشته باشند. اغلب این نوع غذاها غنی شده با آرد هستند و فاقد مواد مغذی ضروری و فیبر هستند. سعی کنید که این نوع غذاها را خودتان در خانه تهیه کنید و آنها را با مواد مغذی و مفید و البته کم نمک تهیه نمایید.
منبع مقاله لاتین:livestrong.com
نظر شما چیست؟ آیا غذای مضر دیگری برای کودکان سراغ دارید؟ در بخش نظرات با ما در میان بگذارید👇🏻👇🏻
مقالات مرتبط