18 آذر 1397 0 1802 بهداشتی مراقبتی .
اگر چه شیردهی برای شما و کودکتان مفید است، اما ممکن است در اثر ناآگاهی برای شما مشکل ساز شود. در اینجا راهکارها و نکاتی برای مادران ارائه شده است که پیشنهاد می کنیم برای جلوگیری از آسیب دیدن نوک سینه ها؛ آنها را با دقت مطالعه نموده و در دوران شیردهی بکار ببرید. برای دانستن آنها با کودک تک همراه شوید...
اگر نحوه صحیح شیردادن به نوزاد را نمی دانید به شما پیشنهاد می کنیم قبل از خواندن ادامه مطلب؛ مقاله نحوه صحیح شیر دادن به نوزاد را دنبال کنید.
برای تازه کارها باید بگوییم که حساس شدن و بزرگتر شدن نوک سینه ها از علائم بارداری است. علاوه بر این درد، زمانی که نوزاد شروع به شیر خوردن می کند؛ یک فشار و مکش برای دریافت شیر مادر ایجاد می کند، چیزی که تا کنون تجربه نکرده اید. (حداقل اگر فرزند اولتان است آن را تجربه نکرده اید).
شیر دادن ممکن است زمان زیادی را نیز به خود اختصاص دهد ( معمولا بیش از یک ساعت) و 13 بار در روز. هر بار فشار؛ مکش و بزاق دهان نوزاد می تواند باعث دردناک تر شدن نوک سینه ها شود.
برای تصور درد و سوزش آن کافی است به زمانی فکر کنید که لب شما در مقابل خورشید یا باد خشک شده است و شما سعی میکنید با آب دهان خود، کمی آن را بهتر کنید که موجب آسیب بیشتر و خشک تر شدن آن می شود. همین اتفاق برای نوک پستان ها می افتد. اما این سوزش و درد نباید بیش از چند هفته اول طول بکشد. درمان سریع این مشکل برای جلوگیری از آسیب های احتمالی بعدی الزامی است.
بنابراین اگر نوک سینه های شما ترک خورد یا شروع به خونریزی کرد با مشاور مربوطه در این زمینه مطرح کنید.
از آنجایی که همیشه پیشگیری بهتر از درمان است، نکات زیر را برای جلوگیری از این مشکلات دنبال کنید:
از چفت شدن نوک سینه به دهان نوزاد مطمئن شوید
نکته کلیدی در جلوگیری از درد در نوک سینه ها؛ خوب چفت شدن دهان نوزاد به نوک سینه است. زمانی که دهان نوزاد با سینه چفت شد، نوک پستان را به سمت سقف دهان او هدایت کنید. این کار به او کمک می کند تا هاله دور سینه در دهان نوزاد باشد. برای شیر دادن از هر دو سینه خود به صورت نوبتی استفاده کنید.
گره زبانی نوزاد را بررسی کنید
بین 4 تا 11 درصد از نوزادان دچار گره خوردگی زبان یا آنکیلوگلوسیا هستند. این بدان معناست که پوستی که زبان را به کف دهان می چسباند (فرنولوم زبانی) بسیار کوتاه است. گره خوردگی زبان ممکن است موجب شود تا کودک نتواند دهان خود را به اندازه کافی باز کند و به اندازه کافی شیر دریافت کند و زبان او به احتمال زیاد نمی تواند به لثه پایینی در زمان مکش کمک کند.
یک متخصص مراقبت های بهداشتی می تواند این عارضه را تشخیص داده و به شما در این زمینه مشاوره بدهد.
راهکارهای مراقبت از سینه
- سینه های خود را در حمام فقط با آب بشویید. غده های کوچک روی سینه برای مرطوب نگه داشتن و حفاظت از سینه ها چربی تولید میکنند. صابون و ژل های شوینده ممکن است این چربی را از بین ببرند و باعث خشکی و سوزش پوست شوند.
- اجازه دهید تا نوک سینه ها در معرض هوا خشک شوند یا با استفاده از یک حوله به آرامی خشک نمایید.
- نیازی نیست تا سینه و نوک آن را قبل از شیردهی بشویید. در واقع، باکتری های سطح پستان شما می تواند به رشد میکروبیوم روده کودک شما کمک کند.
- شیر تازه می تواند به بهبود مشکلات نوک پستان کمک کند. بنابراین چند قطره را قبل و بعد از شیردهی روی نوک سینه ها ماساژ دهید.
- اگر از محافظ سینه استفاده می کنید، آن را به طور مکرر تعویض کنید تا از انتقال باکتری یا عفونت های دهانی مانند برفک دهان نوزاد به نوک سینه ها جلوگیری کنید.
- بین زمان های شیردهی فاصله نیندازید. نوزاد شما به تغذیه با شیر برای سالم ماندن و رشد نیاز دارد.
لوازمی که می تواند شما را در بهبود این وضعیت یاری کند، کرم های مخصوص نوک سینه، پد هیدروژل سینه، پد محافظ سینه ، سوتین های مخصوص شیردهی نخی و پد سینه می باشد. چنانچه این مشکل وخیم تر و یا ادامه دار شد به پزشک متخصص مربوطه مراجعه نمایید.
در این زمینه تجربه ای دارید؟ در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
منبع مقاله لاتین:
مقالات مرتبط
با نرده های محافظ کودک ایمنی کودکمان را تضمین کنیم
نکات تعویض پوشک، پوشک بهتر است یا کهنه؟