چگونه کودکی شجاع تربیت کنیم؟

کودک تَک

logo
ثبت نام
دوشنبه 3 دی 1403 09:51:29

حقیقت این است که کودکان گاهی نیاز دارند تا با یک تلنگر کوچک از زندگی امن خود بیرون بیایند و قدرت های درونی خود را کشف کنند. وظیفه ی ما این است که شجاعت آنها را تقویت کنیم تا در مواقعی که وجدان یا قلبشان از آنها می خواهد به کسی کمک کنند، بتوانند وارد عمل شوند.

چرا این مسئله اهمیت دارد که کودکان جسور و شجاع تربیت کنیم؟ کودک شجاع به احتمال بیشتری می تواند در برابر فشارهای منفی مقابله کند، به وسوسه هایی که در برابر ارزش های خانواده هستند، نه بگوید و با مشکلات زندگی، مبارزه مثبت کند.

شجاعت دارای مزایای شگفت انگیزی از جمله افزایش اعتمادبنفس کودک ، انعطاف پذیری ،و نیروی اراده در زندگی، یادگیری و مشارکت در مدرسه می باشد.

خبر خوب این است که شجاعت را می توان آموزش داد. کودک تک در ادامه راهکارهای عملی برای افزایش ریسک پذیری کودک ارائه داده است به طوری که کودک بتواند با مشکلات روبرو شود و در برابر آن رفتار صحیح از خود نشان دهد.

الگوی شجاعت

کودکانی که والدین خود را در برابر کارها مسئولیت پذیر و شجاع می بینند؛ احتمالا همین رویکرد را در پیش می گیرند. به کودکان خود نشان دهید که از زندگی راحت و امن خود بیرون می آیید و بر ترس های خود غلبه می کنید مثلا بر ترس از ارتفاع خود غلبه می کنید و یا اینکه با رئیس خود صحبت می کنید. سپس درباره ی حس خوب خود پس از غلبه بر ترس به جای دور زدن آن ، با کودک صحبت کنید. فرزندانتان یاد می گیرند که چگونه با چالش های سخت مقابله کنند و چگونه با مشکلات مواجه شوند.

درباره ی ارزش ها و شجاعت صحبت کنید

تحقیقات نشان داده است که کودکانی که باور دارند والدینشان در صورت نیاز آنها را حمایت می کنند، شجاع تر هستند. درباره ی شجاعت با کودکان خود صحبت کنید : به آنها بگویید : " شجاعت یک گزینه ی قابل قبول است حتی اگر ترسیده باشید." بعضی خانواده ها شجاعت را به کودکان القاء می کنند و شعارهایی مانند "ما راه درست را انتخاب می کنیم، حتی اگر سخت باشد" و یا "ما آزادانه عقاید خود را بیان می کنیم و به دیگران کمک می کنیم" را سرلوحه ی کارهای خود قرار می دهند.

صحبت کردن درباره شجاعت و ارزش ها

دست از کمک کردن بیش از حد بردارید

کمک کردن همیشگی به کودک و بیش از حد، او را وابسته و لوس می کند و شجاعت او را در برابر حل مشکلاتش کاهش میدهد. این کار همچنین یک پیام غیرمستقیم به کودک می دهد : " من به تو کمک می کنم زیرا تو نمی توانی این کار را به تنهایی انجام دهی". کمک کردن بیش از حد به کودک فقط موجب از دست دادن شجاعت و ناتوانی کودک می شود.

شاید مقاله تاثیرات طولانی مدت لوس کردن کودکان برای شما جالب باشد.

به کودک کمک کنید تا رفتارهای شجاعانه را تمرین کند

آموزش شجاع بودن به کودک نیاز به تمرین دارد، بنابراین فرزند خود را هر روز برای انجام کارهای جسورانه آماده کنید، به عنوان مثال به آنها بگویید خود را به افراد جدید معرفی کنند، یا یک همکلاسی او را برای بازی به خانه دعوت کنید. سپس وقت خود را بر روی پیشرفت رفتارهای شجاعانه متمرکز کنید.

توهم سوپرمن را برطرف کنید

بسیاری از کودکان معتقدند که برای شجاع بودن باید یک ابَرقهرمان بود. درباره ی قهرمان های واقعی که با رفتارهای شجاعانه ی خود دنیا را تغییر دادند، صحبت کنید.

توهم سوپرمن در کودکان

درباره ی کودکان شجاع بخوانید

اخبارها و داستان های الهام بخش درباره ی کودکان مسئولیت پذیر و موفق برای کودکان بخوانید. می توانید از یک مشاور و یا کتابفروش، درباره ی کتاب هایی با این مضمون مشاوره بگیرید.

به کودکان نحوه ی صحیح غلبه بر ترس را بیاموزید

اگر مواظب نباشید، ترس ها بر کودکان غلبه خواهند کرد.استراتژی های ساده که آنها را شجاع میکند؛ به آنها بیاموزید. شما می توانید آنها را با جملات مثبت مانند " من از پس این کار بر می آیم" و یا "من شجاعت انجام دادن این کار را دارم" ترغیب کنید.یا به فرزندانتان بیاموزید که در زمان ترس،چند نفس عمیق بکشند. تحقیقات نشان داده است که کودکان کوچکتر بیشتر ترس های خود را با سایر کودکان به اشتراک می گذارند. بنابراین اگر می خواهید تا سر صحبت را با آنها باز کنید تا از ترس های آنها مطلع شوید، به آنها بفهمانید که صحبت کردن درباره ی ترس با یک شخص معتمد اشکالی ندارد. پس از آنکه از ترس آنها مطلع شدید، یک راه مناسب برای غلبه بر ترس آنها بیابید و تا زمان برطرف شدن آن به آنها کمک کنید تا به تمرین خود ادامه دهد تا جایی که کاملا برای آنها تبدیل به عادت شود.

مقاله : راه حل صد درصد عملی برای درمان ترس و اضطراب کودکان را از دست ندهید.

منبع مقاله لاتین: health.usnews.com


مقالات مرتبط


کودکان نارسیستی یا خودشیفته را بشناسید

چگونه با بچه های لوس و بی تربیت برخورد کنیم؟

7 راهکار برای اصلاح تربیت غلط کودکان

16رفتار که نشان می دهد شما والدین خوبی نیستید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تصویر امنیتی