15 اردیبهشت 1399 0 767 سال اول زندگی .
همه ی مادرانی که به تازگی بچه دار شده اند و نوزادی را به دنیا آورده اند هر چقدر هم که از اطرافیان و مادر و مادر بزرگ های شان شنیده باشند اما بازهم یکسری سوالات در رابطه با شیردهی برای شان وجود دارد. ما در مقالات " نحوه صحیح شیردهی به نوزاد" و " مراقبت های دوران شیردهی" نحوه ی صحیح شیردهی به نوزاد را برای شما شرح دادیم و بصورت تصویری آموزش دادیم.
در این مقاله می خواهیم پاسخ یکسری سوالات دیگری که در زمینه ی شیردهی برای شما عزیزان بوجود آمده بود را بدهیم، بعضی از این سوالات عبارتند از: نوزاد در طول شبانه روز چند بار باید شیر بخورد؟ در هر وعده چه میزان شیر باید بخورد و غیره. برای مطالعه ی پاسخ این سوالات، ادامه ی این مقاله را در مجله ی آنلاین کودک تک از دست ندهید...
یک نوزاد در طول شبانه روز بایستی چند بار شیر بخورد؟
این سوال یکی از سوالاتی است که خیلی از مادرهای جوان همیشه می پرسند و در مورد آن استرس دارند. مثلا با خودشان می گویند چرا بچه ی فلانی روزی 5 بار شیر می خورد بچه ی من روزی 3 بار؟ حتما بچه ی من مشکلی دارد. یا برعکس، چرا فلان بچه روزی 2 بار شیر می خورد ولی بچه ی من هروقت شیشه ی شیر یا سینه ی من رو می بیند دوست دارد شیر بخورد.
دلیل این موضوع خیلی ساده است:
از لحاظ علمی ثابت شده است که تعداد دفعات شیر خوردن در بین نوزادان متفاوت است و اصلا نمی شود یک عدد ثابت یا یک قاعده و قانون از پیش تعریف شده برای یک نوزاد مشخص کرد. جالب است بدانید که بعضی از نوزادان عمل مک زدن را خیلی دوست دارند و همین باعث می شود تا حتی زمان هایی که گرسنه هم نیستند دوست داشته باشند شیر بخورند در صورتی که بعضی از نوزادان دیگر این جوری نیستند و فقط موقع گرسنگی شیر می خورند.
جالب است بدانید که روز اولی که نوزاد به دنیا می آید تا حدود 24 ساعت بعد خیلی خواب آلود است و خیلی دنبال شیر خوردن نیست.
در رابطه با ماه اول تولد نوزاد هم باید بدانید که از آنجایی که حجم و فضای معده ی نوزاد کوچک است در طول این مدت احتیاج به این دارد که دفعات زیادی شیر بخورد که این تعداد بطور معمول چیزی بین 8 تا 12 بار در طول یک روز است.
این تعداد دفعات به مرور زمان و با توجه به افزایش حجم معده ی نوزاد کم می شود، در واقع هر چقدر که فرزندتان بزرگ تر می شود در هر وعده میزان شیر بیشتری را می خورد و همین موضوع باعث می شود تا مدت زمان بیشتری احساس سیری کند و تعداد دفعات کمتری شیر بخواهد.
اما جالب است بدانید که در طول دوره ی ماه اول تا چهارم تولد نوزاد معمولا بین 8 تا 9 بار هنوز شیر می خورد دلیل آن هم این است که نوزاد تازه به دنیا آمده همه چیز برایش جدید است و حواسش پرت اطراف می شود که این موضوع باعث می شود بازهم کم غذا بخورد و دفعات خوردن او بیشتر بشود.
اما بعد از ماه چهارم، این موضوع عادی تر می شود و کودک در هر وعده ی غذایی میزان غذای بیشتری را مصرف می کند.
بعد از آن تا زمانی که نوزاد شش ماهه بشود، معمولا هر 4 ساعت یکبار یا حتی 5 ساعت یکبار شیر می خورد و این روال معمولا تا زمانی که نوزاد شیر می خورد ادامه دارد.
نوزاد باید در هر وعده چقدر شیر بخورد؟
یکی دیگر از سوالاتی که خیلی پرسیده می شود این است که نوزاد من باید در هر وعده ی غذایی اش چقدر شیر بخورد؟ بعضی از مامان های عزیز دائم این فکر در ذهن شان است که چرا نوزاد من کم غذا می خورد و مثلا بعد از 5 دقیقه سینه ی من یا شیشه ی شیر را رها می کند. دلیل این کار او چی است؟ مشکلی دارد؟
دلیل آن یک چیز خیلی ساده است و آن این است که حجم معده ی نوزاد شما خیلی کوچک است و توانایی هضم غذای زیادی را ندارد.
خیلی جالب است بدانید که نوزاد در ماه اول تولدش در هر روز چیزی حدود 600 تا 700 میلی لیتر کلا شیر می خورد و بدن او هم به بیشتر از این احتیاجی ندارد. بعد از آن و تا حدود شش ماهگی این میزان به 700 تا 800 میلی لیتر در روز می رسد، اما اگر شما قبل از شش ماهگی شروع به این کرده باشید که به نوزادتان غذاهای کمکی هم بدهید مسلما این مقدار مصرف شیر کمتر از این خواهد بود.
توجه:
همان طور که در بالا گفته شد نمی شود برای همه ی نوزادان یک نسخه پیچید و موارد گفته شده در اینجا بطور کلی و عمومی است. اما ممکن است نوزادی دلش بخواهد بیشتر از این شیر بخورد شما نباید مانع از این کار او بشوید یا اینکه نوزادی ممکن است بخواهد کمتر از این شیر بخورد شما نباید او را مجبور کنید که بیشتر شیر بخورد.
بطور معمول کودکانی که از شیشه شیر تغذیه می کنند مقدار بیشتری شیر می خورند دلیل این موضوع هم این است که معمولا سر شیشه ی شیر برای آن ها بزرگ است و آن ها نمی توانند سرعت اومدن شیر را کنترل کنند. پس اگر نوزادتان سینه ی شما را زود رها می کند دلیل این آن نیست که گرسنه است دلیل اش این است که آن از سینه ی مادر راحت تر می تواند شیر بخورد و میزان شیر را هم بهتر می تواند کنترل کند.
توصیه ی ما به شما:
سعی کنید در ماه های اول تولد فرزندتان بعد از هر چند مکی که او به سینه ی شما یا شیشه ی شیر می زند، سینه یا شیشه را از دهان او بیرون بیاورید تا بتواند تنفس و اکسیژن رسانی به ریه های اش را کنترل و تنظیم کند.
سخن آخر
شما می توانید نظرات و پیشنهادات خودتان را در رابطه با این پست از همین طریق برای ما ارسال کنید، کارشناسان ما به زودی آن ها را بررسی و به شما پاسخ خواهند داد.
سایر مقالات:
متداول ترین سوالات دوران بارداری