چگونه به کودکان خود انگیزه بدهیم؟(بدون دادن باج!)

کودک تَک

logo
ثبت نام
سه شنبه 1 آبان 1403 12:57:20

کودکان به تشویق و توجه شما نیاز دارند اما آیا راه صحیح تشویق و ایجاد انگیزه را می دانید؟ به نظر شما در نظر گرفتن پاداش و یا حتی گاهی اوقات باج دادن به آنها صحیح است؟ اگر خیر چگونه می توانید عادات رفتاری مناسب را بدون باج دادن در آنها ایجاد کنید؟

خودتان انجام دهید!

آیا می خواهید کودک شما سبزیجات بخورد؟خودتان سبزی بخورید. یا به عنوان مثال با او به پیاده روی بروید تا او به نشان دهید که تحرک یک نوع سرگرمی است. شما بهترین شخصی هستید که کودکتان می تواند از آن الگو بگیرد. کودکان از سنین پایین خیلی زود شروع به تقلید از والدین خود می کنند.

از دادن باج به کودک مانند غذا یا اسباب بازی و یا سایر اقدامات برای تشویق آنها خودداری کنید. این کار باعث آموزش رفتارهای ناسالم خواهد شد.

دادن انگیزه به کودکان- الکو

به آنها خودتان را جایزه دهید!

به جای دادن پاداش هایی مانند مشاهده ویدئو یا بازی های کامپیوتری (و یا هر چیز دیگری) زمانی برای با هم بودن را؛ به عنوان جایزه در نظر بگیرید. یک بازی دو نفره مانند دوچرخه سواری و یا فوتبال را در نظر بگیرید و یا به کودک اجازه دهید تا برنامه یک روز تفریح با شما را خودش تعیین کند.

چرا این روش مفید است: کودکان به شدت به توجه شما نیاز دارند مخصوصا اگر خواهر و برادر نیز داشته باشند. هرگزتوجه به تک تک فرزندانتان را نادیده نگیرید حتی اگر آنها به سن نوجوانی رسیده باشند.

از غذا به عنوان جایزه استفاده نکنید

از شیرینی یا تنقلات برای تشویق کودکان استفاده نکنید به این دلیل که به آنها می آموزید برای داشتن حس خوب باید بخورند و این کار باعث عادات نامناسب غذایی می شود. طبق مطالعات صورت گرفته کودکانی که غذا و تنقلات را به عنوان پاداش دریافت می کنند، به ریزه خواری عادت می کنند.

با بدترین غذاهایی که کودکان مصرف میکنند، آشنا شوید

منع کردن های غذایی مانند "اصلا نباید بستنی بخوری" هم مناسب نیستند. غذاهای ممنوعه برای آنها جذاب تر می شوند.

برای تلاش پاداش دهید و نه نتیجه

کودکان به تشویق احتیاج دارند. اگر می خواهید آنها را تشویق کنید بیشتر بر روی تلاش آنها باشد و نه روی نتایج. زمانی که کودکتان نقاشی اش را به شما نشان می دهد، نگویید چه نقاشی بی نظیری، بلکه او را برای زمان گذاشته شده و تلاشش تحسین کنید. همچنین به جزئیات موجود در نقاشی او نیز اشاره کنید. از طرفی این کار موجب تقویت اعتمادبنفس او نیز خواهد شد.

راهکارهای تقویت اعتماد بنفس کودکان را در 7+1 گام بیاموزید

اگر کودک شما برای یک ورزش جدید تلاش میکند، به او بگویید که چقدر به تمرین و تلاش او افتخار می کنید. تمرکز شما نباید بر روی برد و باخت باشد.

انگیزه به کودکان

آرامش خود را حفظ کنید

زمانی که به کودکان می گویید چه کار باید انجام دهند و چکار انجام ندهند آرامش خود را حفظ کنید. با این کار به آنها یاد می دهید که چگونه احساسات خود را کنترل کنند. مختصر و شفاف توضیح دهید.

به او بگویید چه کاری باید انجام می داده است.

به او بگویید چه زمانی باید این کار را انجام دهد.

عواقب ناشی از عدم پیگیری را توضیح دهید.

با هم به توافق برسید و اجازه ی مذاکره های بعدی را ندهید.

آرامش خود را حفظ کنید

یک چالش آشپزی راه بیندازید

آیا می خواهید کودک را تشویق کنید که از سبزیجات جدیدی استفاده کند؟ با هم به یک هایپرمارکت جدید که تا بحال نرفته اید بروید و از آنجا خرید کنید. سپس به خانه بروید و از روی دستورالعمل شروع به کار کنید .اگر کودک شما کمی از نظر سنی بزرگتر است می توانید در فرایند آشپزی نیز او را شرکت دهید و به او اجازه دهید که تصمیم بگیرد چه چیزی برای شام تهیه کند. اگر او تصمیم بگیرد که چگونه غذا تهیه شود و یا بشقاب چطور تزئین شود؛ احتمال خوردن او نیز بیشتر خواهد شد.

دادن انگیزه به کودکان-چالش آشپزی

به جای دستور دادن به کودکانتان، به آنها گزینه بدهید. مثلا به آنها بگویید "می خواهی این کار را الان انجام دهی و یا چند دقیقه بعد؟" و یا از آنها بپرسید که "ترجیح می دهی کیسه های زباله را بیرون ببری و یا ماشین ظرفشویی را خالی کنی؟".

بچه ها وقتی متوجه می شوند که کنترلی بر روی کارها ندارند، لجبازی میکنند و مخالفت با شما یک روش برای بروز احساسات آنها می شود. دادن حق انتخاب به آنها هم موجب دادن انگیزه به آنها می شود و هم به آنها کمک می کند در آینده انتخاب های سالم تری داشته باشند.

منبع مقاله لاتین : webmd.com

مقالات مرتبط


چگونه والدینی مثبت برای کودکمان باشیم؟

کودک من چه شخصیتی دارد؟

روانشناس کودک خود باشید!

تقویت اعتماد بنفس کودک در 7+1 گام

شخصیت شناسی کودک: رازهای دنیای کودکی

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تصویر امنیتی